Produkciós ismeretek kurzus a Filmalap támogatásával

Már nyáron a filmes szakmában dolgoznál?

A filmes világba való legegyszemadarevo5rűbb bejutási lehetőség a produkciós asszisztensi munkakör. Minden filmprodukciónál szükség van értelmes és talpraesett produkciós asszisztensekre, illetve olyanokra, akik fejlődhetnek és akiket a producerek előléptethetnek.

A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával átfogó PRODUKCIÓS ISMERETEKRŐL indít kurzust a Budapest Film Academy 2017. februárjában.

Az induláshoz nyújt segítséget a Budapest Film Academy, azonban az elméleti és gyakorlati képzésünk jóval többet ad az asszisztensi feladatok megismerésénél.

  • Megtanítjuk a filmes produkciók teljes működését az előkészületektől kezdve a forgatáson át, egészen az utómunkáig.
  • Megismertetjük továbbá hallgatóinkat a stáb felépítésével és a tagok feladataival.
  • A részletes és mindenre kiterjedő gyakorlati feladatokkal egybekötött kurzuson a diákok a forgatásra való teljes techiknai felkészülést elsajátítják.

Ezek az ismeretek elengedhetetlenek producereknek, rendezőknek is, illetve mindenkinek, aki a filmes szakmában szeretne dolgozni.

A Budapest Film Academy produkciós ismeretekről szóló kurzusa 2017. Február 18-án indul. A képzés időtartama 70 óra, az előadásokat szombatonként tartjuk 9:00-12:00-ig, majd egy egyórás ebédszünet után 13:still01_vagott00-16:00-ig. A képzés vizsgával zárul májusban.

Az előadásokat a filmszakmában aktívan dolgozó producerek, gyártásvezetők, rendezőasszisztensek tartják. A 70 órás kurzus díja 86.000 Ft, ami órákra lebontva 1230 Ft – kevesebb mint egy mozijegy ára. Az összegből 50% kedvezményt adunk minden aktív, 2017-es tavaszi félévre jelentkezett Budapest Film Academy diáknak! A tanfolyamra jelentkezni az admission@budapestfilmacademy.com e-mail címen lehet.

 

A Filmalap a képzésben résztvevő diákokat segíti a filmes produkciókban való elhelyezkedésben

A Magyar Nemzeti Filmalap a több területen is mutatkozó filmes szakemberhiány enyhítése érdekében minden magyarországi produkció teljes költségvetésének 0,5%-ával, de legfeljebb 15 millió forint mértékben hozzájárul a magyarországi filmes oktatás fejlesztéséhez. A már jelenleg érvényben lévő filmtörvény alapján a 10 millió́ forintot meghaladó költségvetésű produkcióknak legalább 5 héten keresztül gyakornokokat kell alkalmazniuk. A gyakornokok száma a produkció költségvetésének függvénye.

Központi adatbázis aktívan dolgozó filmproducereknek

A Magyar Nemzeti Filmalap már létrehozott egy olyan központi online adatbázist (www.filmesgyakornokok.hu), amelyre minden forgatási gyakorlatra vágyó pályakezdő feltöltheti az adatait, a filmipari szereplők pedig innen is válogathatnak majd maguknak gyakornokot. Mindez segíthet olyanoknak is belépni a filmiparba, akiknek nincsen semmiféle szakmai kapcsolatuk.

img_9146

Budapest Film Academy oklevél, Filmalapos tanúsítvány és szakmai gyakorlat

A kurzust elvégző és sikeresen levizsgázó hallgatóknak a Budapest Film Academy oklevelét adjuk, a Filmalap pedig szakmai tanúsítvánnyal látja el őket, amennyiben három Filmalap által támogatott produkcióban dolgoztak. Az oklevél, a tanúsítvány és a gyakorlat segíti a szakmában való elhelyezkedést, elindulást.