fbpx

Alapképzés

A Budapest Film Academy az ELTE filmelméleti, filmtörténeti, műfajelméleti és esztétikai oktatását egészíti ki gyakorlati filmes ismeretekkel. Az ELTE Filmtudomány tanszéke a Budapest Film Academy képzése fölött szakmai kontrollt gyakorol és a Budapest Film Academy szervezésében elvégzett órákról az ELTE kreditigazolást állít ki. A kreditigazolás révén a BFA-nál elvégzett kurzusok elismertethetők az ELTE filmes képzésein vagy bármely más hasonló képzést folytató, hazai és külföldi felsőoktatási intézménynél.

A Budapest Film Academy az ELTE filmes képzéseit segíti azáltal, hogy gyakorlati filmes oktatást nyújt kurzusain az ELTE Szabad bölcsészet Filmelmélet és filmtörténet szakirányos és Filmelmélet és filmtörténet minoros hallgatónak.

Az ELTE alapképzésén a filmoktatás mellett az általános kerettanterven belüli kurzusokat is tanulják a diákok. A kötelező tanrenden kívül angol és magyar nyelven humán vagy reál tárgyakat, bölcsészettudományt, pszichológiát, informatikát, természettudományos tárgyakat választhatnak.

A Budapest Film Academy és az ELTE filmkészítő alapképzésén résztvevő hallgatóink a mesterszak képzésével azonos tanterv szerint haladnak előre, amely általános alapozó kurzusokból és ezt követően valamely szakterületre (rendező, forgatókönyvíró, producer, operatőr, hangmérnök, vágó) való specializációból épül fel. Ennek legfőbb előnye a rugalmasság, melynek köszönhetően minden egyes hallgató saját idejének és energiájának megfelelő módon építheti saját tanulmányait, és akár már az alapképzés során is készülhet a mesterszakra.

Ez a képzési rendszer lehetővé teszi, hogy olyan hallgatók is belevághassanak a Budapest Film Academy professzionális filmkészítő képzésébe, akik eddig semmilyen filmes előismerettel nem rendelkeztek, ugyanakkor más hallgatók előzetes felkészültségüktől függően (egyéni elbírálás szerint) akár egyből magasabb szintű kurzusok felvételével is kezdhetik tanulmányaikat.

Az alapképzésen elérhető kurzusokról az alábbi linken tájékozódhat:
https://budapestfilmacademy.com/site/kepzesimodulok/