fbpx

Hangmérnöki kurzus

Mindig is érdekelt a filmzeneszerzés, a régebbi munkáimban is fellelhető volt, hogy nem csak dalokban, hanem annál sokkal összetettebb dolgokban gondolkoztam. Egy ismerősöm ajánlására elmentem egy bemutató előadásra, ahol megismerkedtem Hódi Jenővel, az iskola vezetőjével.

Beiratkoztam a tavaszi szemeszter hangmérnök-vágó-operatőr szakára. Rengeteget tanultam neves előadóktól, és nagyon sok kapcsolatra tettem szert. Az iskola lehetőséget adott arra, hogy gyakorolhattam az itt készült kisfilmekre, kipróbálhattam új dolgokat, hogy hogyan tudok érzelmeket közvetíteni a nézők felé, ezáltal még több tudást szívhattam magamba. Sok vizsgafilmet készítettük, emellett előadásokra, színházi próbára jutottunk be, valamint a Korda Filmparkba is ellátogattunk. Remek stábok alakultak ki, így megtaláltam azokat az embereket, akikkel érdemes a későbbiekben is együtt
dolgozni.

Szélesebb lett a látóköröm és az érzelmi világom is kifinomultabbá vált a gyakorlások során. A beleérző képességem is sokat fejlődött. Nagyon sok filmzenét írtam, rengeteg megrendelésem lett azóta, és több nagyobb költségvetésű projektben is dolgozom. Legutóbbi BFA-s munkám a Sonynak készült, az NEX-5R-hez készült reklámfilmnek írtam a zenéjét.

Sokat köszönhetek Jenőnek, tanáraimnak, kedves kollégáimnak, akiket itt megismerhettem, és akik remek szakemberek. Rengeteg elismerést kapok, mindenkinek köszönöm, aki hisz bennem.

Remélem hozzátok is eljut majd az üzenetem vagy filmes vagy zenei formában, de a legjobb, ha egyben kapjátok meg most mindezt.

Köszönöm BFA!

Üdvözlettel:
Nagysolymosi Gábor (zeneszerző)

nagysolymosi

Vissza…