fbpx

BUDAPEST FILM ACADEMY

ARS POETICA

A Budapest Film Academy úgy készíti fel hallgatóit, hogy képesek legyenek elhelyezkedni az általuk választott filmes szakmában. Nem kell háttértudással rendelkezniük mielőtt elkezdenének Akadémiánkon tanulni. Inkább azt szeretnénk, ha diákjaink a nálunk szerzett tudás birtokában újraértelmeznék a filmkészítés művészetét, és megtalálnák saját stílusukat. Mindezt úgy, hogy közben alkalmazkodnak a folyton változó világhoz, befogadják az új technikákat, hogy megmutassák nekünk, miként lehet fejleszteni a filmkészítést. Ars poeticánk része, hogy hálásak vagyunk azért, amit a múlt filmkészítői megtanítottak nekünk, de mi a film jövőjéért dolgozunk.

 

Annak érdekében, hogy hallgatóink kibontakoztathassák tehetségüket, nagy hangsúlyt fektetünk a pozitív kritikákból való tanulásra. Bátorítjuk őket kommentárjainkkal és reméljük, hogy megfogadják visszajelzéseinket, amennyiben egyetértenek vele. Végtére is, a felelősség az övéké, a diákok lesznek azok, akik végül érvényesülnek forgatókönyveikkel, és filmeket készítenek. Ugyanúgy a taps, és a siker is az ő jutalmuk lesz. A mi dolgunk az, hogy tükröt tartsunk nekik és ezáltal segítsük a hallgatókat, hogy a közönség szemszögéből lássák munkájukat.

BFA students checking recorded footage on set
Cinematographers on short film set

Habár előadóink mind díjnyertes filmkészítők, a hallgatókra úgy tekintünk, mint az általuk választott terület jövőjének képviselőire. Néhányukból, akár ilyen fiatalon is, talán még érdekesebb művész válik majd, mint tanáraikból. Ezért egyenrangú partnerekként kezeljük őket, képességeikhez mérten támogatjuk erőfeszítéseiket a filmkészítés különböző területein.

 

Osztályainkban elvárjuk diákjainktól, hogy merjenek kockáztatni. Köztudott, hogy az újdonságok kipróbálása néha kudarcként végződik, ennek ellenére bátorítjuk fiatal filmkészítőinket, hogy örömmel fogadják az új lehetőségeket, ne féljenek a hibáktól és ha szükséges, kezdjék újra a munkát egy másfajta szemszögből. Habár a kudarc lényeges elem a filmkészítés gyakorlatában, mi arra készítjük fel hallgatóinkat, hogy sikereket érjenek el és elismerést kapjanak a választott területükön.

Szívesen látjuk azokat a fiatal filmkészítőket, akik egyetértenek azzal, hogy a másokkal való együttműködés nagyon fontos. Lehetőségeket kapnak arra, hogy filmművészetről tanuljanak, hogy fejlesszék a tudásukat és képességeiket. Alkalmuk less továbbá filmkészítőkkel való találkozásokra is. Alaposan átgondolt munkára és nyitott szemléletre sarkalljuk őket, és támogatjuk, hogy merjenek a formulák ellen menni és így egyéni alkotásokat hozzanak létre. Mindenekfelett a kreativitást szorgalmazzuk a kurzusokon.

 

Tapasztalt filmesek vezetik az osztályokat, de a fiatal művészek osztálytársaikkal is összeköttetésbe kerülnek, és így egymást is segítik mind a képzésen, mind az életben egyaránt. Hangsúlyozzuk, hogy a legfontosabb a tanulás és munka folyamán tanúsított hozzáállás, hiszen ezáltal a diákokból a legjobbat tudja kihozni a Budapest Film Academy.

Cinematography class - Lighting

coordinator@budapestfilmacademy.com

1088 Budapest, Múzeum krt. 6-8.

+36 1 408 6109