fbpx

BUDAPEST FILM ACADEMY

2021 TAVASZI JELENTKEZÉSI LAP

Jelentkezési határidő: 2021. augusztus 31.

Jelentkezési lap letöltése, árakkal, kurzusleírásokkal.

KURZUSOK, STRUKTÚRA

A Budapest Film Academy naprakész tudással látja el a hallgatóit, így a változó piaci körülmények mellett nemzetközi szinten versenyképes filmeseket képez. Az akadémia célja továbbá, hogy a diákokkal megismertesse az amerikai „know-how”-t és, hogy a nemzetközi filmkészítésben is jártasságot szerezzenek. Alapelve – „brand”-je –, hogy a filmezést ne csak művészeti ágként tanítsa, hanem ennek üzleti oldalát is bemutassa.

 

A modulok a következők:

Az órák két nyelven zajlanak; angolul és magyarul. Akik az adott nyelvet nem értik, fejhallgatón keresztül hallgathatják a szinkrontolmácsot az előadás során. Ez különösen jó azoknak, akik bár beszélnek angolul, viszont még nem elég magabiztosak a nyelvtudásukban.

A tananyag elsősorban a műfajokat követő közönségfilmekkel foglalkozik, ezek alapelemeit, motívumrendszerét és struktúráját sajátíthatják el a hallgatók. Ezáltal az Akadémia olyan szakembereket képez, akik megélhetési szinten képesek majd szakmájukban elhelyezkedni. Aki viszont művészfilmeket vagy szerzői filmeket szeretne forgatni, annak is hasznos előtte megtanulnia a szabályrendszereket. Ezek ismeretében eldöntheti, hogy milyen elemeket mellőzzön, vagy elképzelése szerint az egész szerkezetet alapjaiban átdolgozza.

 

Az Akadémia oktatói kara magas szinten képzett egyetemi tanárokból, illetve a filmes szakma jelentős és díjnyertes alkotóiból áll, akik kapcsolataikkal és tudásukkal egyaránt támogatják diákjaikat.

BFA students during filming

A BFA­­/ELTE olyan egyedülálló felsőoktatási intézmény, ahol a végzős diákok aktív segítséget kapnak, hogy a filmszakmában munkát kapjanak. A BFA/ELTE szorosan együttműködik külföldi felsőoktatási intézményekkel, továbbá film- és utómunka stúdiókkal, produkciós felszerelést kölcsönző vállalatokkal, produkciós cégekkel, nemzetközi és magyar forgalmazókkal.

Master Classes at the Academy

MESTERKURZUSOK, WORKSHOPOK

Az ELTE és BFA programot kiegészítik azok a workshopok/mesterkurzusok, amelyeket világhírű filmesek tartanak. A Magyar Nemzeti Filmalap szervezésében megtartott mesterkurzusokon diákjaink találkozhattak olyan világhírű filmesekkel mint Oliver StoneJoe EszterhasAlan ParkerRidley ScottRon Howard, résztvehettek olyan workshopokon amelyeket többek között Laurie H. HutzlerSzabó István és Antal Nimród tartott.

EGYÜTTMŰKÖDÉS A LOYOLA MARYMOUNT EGYETEMMEL

A Budapest Film Academy kurzusokat tart a Los Angeles-i Loyola Marymount Egyetem diákjainak.

 

Örülünk az együttműködésnek és azon dolgozunk, hogy ez a közös program egyre szélesebb keretű legyen. További információt kérésre e-mailben küldünk.

 

“Az, hogy részt vettem a budapesti “Study Abroad” programon, az egyetemen eltöltött éveim legjobb döntése volt. Alkalmam nyílt írásról és filmkészítésről tanulni a Los Angeles-i óráimtól eltérően egy teljesen új és egyedi módon. A nemzetközi diákokkal való együttműködés új perspektívákat, tapasztalatokat és gondolatokat adott, amik örökre megváltoztatnak engem mint író és filmkészítő. Mindezek mellett az sem elhanyagolható, hogy milyen jól éreztem magam a programon!”

 

Eden Rousso

Loyola Marymount University
Eötvös Loránd University

AZ ELTE ÉS A BUDAPEST FILM ACADEMY EGYÜTTMŰKÖDÉSE

A Budapest Film Academy (BFA) és az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) közötti együttműködés keretében a BFA gyakorlati filmes képzést nyújt Budapesten a filmes szakma iránt érdeklődőknek magyar és angol nyelven. Ennek a fúziónak köszönhetően a legjobb minőségű és teljeskörű filmes oktatást, valamint gyakorlati filmkészítő órákat biztosít az ELTE alapfokú szabad bölcsészet filmelmélet és filmtörténet szakirányos és minoros képzéséhez, valamint az ELTE filmtudomány mesterszakos képzéséhez.

 

A Budapest Film Academy gyakorlati képzése tökéletesen kiegészíti az ELTE nemzetközileg elismert filmes oktatását. A BFA gyakorlatorientált programja mellett diákjaink választhatnak az ELTE Filmtudomány tanszéke által kínált elméleti tárgyak széles kínálatából, így például tanulhatnak filmtörténetet, filmesztétikát és filmelemzést is.

 

A filmakadémia kurzusainak többségét az ELTE BTK campusán tartjuk, a gyakorlati oktatás pedig a magyar filmipar legmodernebb gyártóbázisain és utómunkastúdióiban zajlik professzionális körülmények között.

coordinator@budapestfilmacademy.com

1088 Budapest, Múzeum krt. 6-8.

+36 1 408 6109