fbpx

BUDAPEST FILM ACADEMY

ALAP- ÉS MESTERKÉPZÉS

Student of the Budapest Film Academy on set

A Budapest Film Academy (BFA) az ELTE filmelméleti, filmtörténeti, műfajelméleti és esztétikai oktatását egészíti ki gyakorlati filmes ismeretekkel. Az ELTE Filmtudomány tanszéke a Budapest Film Academy szervezésében elvégzett órákról ELTE kreditigazolást állít ki. A kreditigazolás révén a BFA-nál elvégzett kurzusok elismertethetők az ELTE filmes alap- és mester képzésein vagy más hasonló képzést folytató, hazai és külföldi felsőoktatási intézménynél.

 

Kétéves gyakorlati képzésünk a nemzetközi játékfilmgyártásra specializálódik a forgatókönyvírástól a kész filmig. A gyakorlati oktatás rendkívül intenzív, teljes elköteleződést vár a diákoktól.

Minden tanárunk jelenleg is aktív, tapasztalt filmes szakember. A nemzetközi filmipar alapvető fogásait tanítják meg, és elvárjuk diákjainktól, hogy ezt munkájukban és hozzáállásukban is alkalmazzák. A diákok részt vesznek egymás filmjeinek elkészítésében is, amit a BFA tanárai és menedzsmentje felügyelnek.

 

Tanáraink bemutatják a filmgyártás változatos és sokoldalú folyamatát, ahol a különböző munkafázisok nem csupán egymásra épülnek, hanem egységes, összetett folyamattá állnak össze. Azt tanítjuk, hogy minél mélyebben értjük meg ezt a rendszert, annál hatékonyabban tudunk működni benne.

Cinematography class at BFA

Összefoglalásként: iskolánk alapelve az, hogy a filmet, mint üzleti világot mutassuk be. Megismertessük diákjainkat a filmbusiness gazdasági és piaci tényezőivel.

coordinator@budapestfilmacademy.com

1088 Budapest, Múzeum krt. 6-8.

+36 1 408 6109