fbpx

Diákfilmjeink


A Budapest Film Academy aktívan segíti diákjait a rövidfilmjeik leforgatásában. Az Operatőr kurzus során átbeszélik a film storyboardját. A Forgatókönyvíró osztályban átnézik a forgatókönyvet. A Rendező kuzuson kielemzik a film koncepcióját és ennek megvalósítását, a Producer osztályban pedig megvitatják a produkció esetleges problémáit, segítséget adnak ezek leküzdéséhez.

Egy hallgató több filmen is dolgozhat, de csak egy meghatározó feladatot láthat el egy filmkészítési projekten belül aszerint, hogy mit tanul.
Egy rövidfilm írója és rendezője például lehet ugyanaz a hallgató, ha mindkét kurzuson részt vesz, mivel a két folyamat nem ütközik időben. Több olyan feladatot azonban, ami a forgatáson egy időben történik és komoly felelősséggel jár, mint például a producer és a rendező, egy filmen belül egy diák nem láthat el.

A munkákhoz további segítséget biztosítanak az akadémia oktatói. Az operatőr kurzuson átbeszélik a film storyboardját, forgatókönyvíráson a forgatókönyvet, rendezésen a film koncepcióját és megvalósítását, a producer-gyártásvezető órákon pedig a gyártási problémákat és ezek megoldását, azonban a forgatást már maguknak a hallgatóknak kell levezényelni.

A hallgatóknak nemcsak diákfilmek forgatására van lehetősége, hanem a félév során számos reklámfilm elkészítésére is sor kerül. Ezek a reklámfilmek többek között olyan nagy cégek részére készülnek, mint a Sony, a MOL, a Metropol, az Interpress Magazin vagy a Marquard Media (a Playboy, a Joy, a CKM, a Men’s Health és további magazinok kiadója), és interneten, valamint televízióban kerülnek bemutatásra.

A Budapest Film Academy célja, hogy diákjai a filmkészítés közben valódi tapasztalatokat szerezzenek, és úgy sajátítsák el a szükséges ismereteket, ahogy a professzionális filmesek dolgoznak. Emellett az akadémia vezetősége fontosnak tartja, hogy a forgatások során összehozza a különböző képzési modulok hallgatóit, barátságok, szakmai kapcsolatok szövődjenek, így hozva létre egy alkotói közösséget.

Diákfilmjeinket megtekinthetitek YouTube csatornánkon:

http://www.youtube.com/user/BudapestFilmAcademy