fbpx

Vezetőség

Hódi Jenő

A Budapest Film Academy alapítója és ügyvezető igazgatója, Hódi Jenő, amerikai-magyar, több nemzetközi filmes díjat nyert rendező, író és producer. Az egyik legelismertebb amerikai egyetemen, a New York-i Columbia Egyetem Film Tanszékén, Milos Forman, Brian De Palma, John Avildsen és Dusan Makavejev osztályában szerezte diplomáját. Ő volt az első diák a Columbia Egyetem történetében, aki mozifilmet írt, rendezett és gyártott, miközben az egyetemen tanult.

Filmes tevékenysége során a szakma majdnem minden ágában tapasztalatot szerzett. Közel húsz forgatókönyvet adott el, számos nagyjátékfilmet, reklámot, televíziós műsort, színházi előadást, zenei klipet és dokumentumfilmet rendezett és gyártott.
jeno_hodi

Filmesként arra a legbüszkébb, hogy a legtöbb színész, akivel dolgozott, színészorientált rendezőként tartja számon. New Yorkban és Los Angelesben olyan elismert workshopokon vett részt, mint Milton Katselas színész-rendező mesterosztálya, Stella Adler színészképzése és az Actor’s Studio író és rendező csoportja.

Legutóbbi alkotásával két „Legjobb Rendező” díjat nyert Spanyolországban és Olaszországban. Rendezői, forgatókönyvírói munkái közt többek között a következő mozifilmek találhatók: Metamorphosis, Black Sea Raid, Triplecross, American Kickboxer 2, Guns and Lipstick, Deadly Obsession, Fatal Choice.

A fentiek mellett a további filmek forgatókönyvét írta: Impact, Threat of Exposure, Armstrong.

Cége, az amerikai CinePartners Entertainment, többek között olyan sztárokkal dolgozott, mint Will Smith, Steve Martin, Christopher Lambert, Mira Sorvino, Gabriel Byrne, John Goodman, Armin Mueller-Stahl, Patrick Bergin, Sean Young, Robert Forster, Alan Alda és Sally Kirkland. (www.cinepartners.net)

A CinePartners filmjeit a legnagyobb nemzetközi cégek forgalmazták: Trimark, UIC, Showtime, Hallmark, Artisan, Nu Image, Distant Horizon és az Artist View Entertainment, valamint a legismertebb amerikai tévétársaságokkal működött együtt: CBS, NBC és a Fox.

Magyarországra hazatérve Hódi Jenő felismerte, hogy komoly létjogosultsága van egy olyan filmes felsőoktatási intézménynek, amely a nemzetközi filmgyártás üzleti oldalát tanítja és a filmszakma minden ágában átfogó képzést nyújt. Ezért megalapította az első angol és magyar nyelvű, nemzetközi filmes szakembereket képző intézetet, melynek képzési programját az ELTE Filmtudomány Tanszékével együttműködésben biztosítja.

IMG_4190-21