fbpx

BUDAPEST FILM ACADEMY

A BFA-brand

A Budapest Film Academy alapelve, „brand”-je, hogy a filmezést ne csak művészetként tanítsa, hanem az üzleti oldalát is bemutassa. Meggyőződésünk szerint ahhoz, hogy a diákok karrierje sikeres legyen, átfogó képet kell kapniuk a nemzetközi filmpiacról és a filmkészítés teljes folyamatáról. Végzett magyar és külföldi hallgatóink versenyképes filmesként indulnak el pályájukon, és nemcsak választott szakmájukban, de a filmkészítés más területein is megállják a helyüket.

Student of the Budapest Film Academy on set

Filmes gyakorlat nemzetközi perspektívából

A film világa gyorsan változik. Számos országban dinamikusan fejlődő és kiválóan működő filmipar alakult ki, újabb és újabb rendezők, írók és színészek tűnnek fel, válnak sikeressé művészileg és üzletileg egyaránt. Az igazán tehetségesek jókora részt tudhatnak magukénak a bevételből, különösen akkor, ha kihasználják az országhatárokon átívelő lehetőségeket is.

 

Mára a nemzetközi finanszírozás a filmgyártás elengedhetetlen forrása lett. A fiatal filmesek csak akkor válhatnak igazán sikeressé, ha megértik, hogyan működik valójában a filmipar szerte a világon. A Budapest Film Academy / Eötvös Loránd Tudományegyetem gyakorlatorientált, filmes tananyagának célja az, hogy felkészítse a hallgatókat a nemzetközi piacra.

Student of the Budapest Film Academy on set

A BFA – kihasználva Magyarország központi elhelyezkedését Európában – a filmesek új, nemzetközi léptékben gondolkodó generációjának kinevelését tűzte ki célul.

 

Véleményünk szerint, a filmkészítő nemcsak egy projekt művészi mozgatóereje, de üzleti érzékkel is rendelkezik, követi a piaci változásokat, képes másokat motiválni, valamint velük együttműködni.

 

Oktatóink olyan magyar és külföldi szakemberek, akiknek a filmkészítés a hivatása, ezért naprakész ismereteket képesek átadni a diákoknak a filmes és televíziós gyártásról, a forgatókönyv fejlesztéséről, a finanszírozásról, a produkció megvalósításáról, a terjesztésről és az új technológiákról.

A Budapest Film Academy diákok a filmezést a gyakorlatban sajátítják el – felfedezik a szakma fogásait, eközben hibákat is vétenek, kialakítják stílusukat, más szóval filmeket készítenek. A kurzusokat a filmkészítés mesterségének különböző elemeire összpontosítva, szigorú forgatási rend szerint állítottuk össze.

coordinator@budapestfilmacademy.com

1088 Budapest, Múzeum krt. 6-8.

+36 1 408 6109