fbpx

BUDAPEST FILM ACADEMY

BEMUTATKOZÁS

Budapest Film Academy students filming

Hiánypótló kezdeményezésként, a Budapest Film Academy az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel együtt, Budapesten elsőként hozott létre egy filmes szakembereket képző, gyakorlati oktatást is adó angol és magyar nyelvű nemzetközi filmakadémiát.

 

Célunk, hogy diákjaink olyan európai gondolkodású filmesekké váljanak, akik a szakma valamennyi területén otthonosan mozognak majd mind Európában, mind az Egyesült Államokban.

 

A filmkészítés nemcsak művészet, hanem nagyon komoly üzlet is, amely speciális szaktudást kíván. Ezért a tananyag jelentős része a filmhez szükséges anyagi források előteremtésével, partnerek bevonásával, koprodukciók létrehozásával foglalkozik, azaz, hogyan lehet sikeres karriert kialakítani és felépíteni a filmiparban.

 

Végzett magyar és külföldi hallgatóink versenyképes filmesként indulnak el pályájukon, és nemcsak választott szakmájukban, de a filmkészítés más területein is megállják a helyüket.

Átfogó, gyakorlati és üzleti képzés

→ A filmkészítés teljes folyamatának megismertetése, amelyben az egyes munkafolyamatok nemcsak egymásra épülnek, hanem összefüggő rendszert alkotnak. Minél mélyebben ismeri meg valaki a teljes rendszert, annál hatékonyabban tud majd működni saját választott területén. Az elméleti alapokat valós helyzetekben mutatjuk be a gyakorlati oktatás során.

 

→ A film, mint szórakoztatóipari termék. Gazdasági és piaci tényezők. A kereskedelmi szemlélet fontossága.

Budapest Film Academy students filming
Management of BFA

Vezetőség, tanári gárda és tanácsadók

→ A BFA alapítója, Hódi Jenő, a New York-i Columbia Egyetem filmszakán szerezte diplomáját. Évekig Amerikában és Nyugat-Európában filmesként alkotott, így az amerikai “know-how”-t és a nemzetközi filmkészítésben szerzett ismereteit is megosztja a hallgatókkal.

 

→ Az akadémia oktatói ideális ötvözetét adják a nemzetközi filmes szakma, jelentős és díjnyertes alkotóinak, valamint a magas szinten képzett egyetemi tanároknak, akik kapcsolataikkal és tudásukkal egyaránt támogatják jelenlegi és végzett diákjainkat.

 

→ Komoly szakmai múlttal rendelkező mentoraink tanácsaikkal segítik legtehetségesebb diákjainkat.

coordinator@budapestfilmacademy.com

1088 Budapest, Múzeum krt. 6-8.

+36 1 408 6109