fbpx

Kiket várunk

Olyan elkötelezett és lelkes fiatalok jelentkezését várjuk, akik rendelkeznek a film iránti szenvedéllyel, és megértik azt, hogy a filmkészítés csapatmunkán alapul. Jól kommunikáló és kreatív diákokat veszünk fel, akik képesek csapatban dolgozni, valamint tehetségük van a vizuális történetmeséléshez. Örömmel fogadjuk azokat a jelentkezőket, akik még nem döntötték el, hogy a film- és televízió ipar mely területe érdekli őket. Korábbi filmkészítési tapasztalat nem feltétel, viszont a résztvevőknek önfegyelemmel, energiával és egymás iránti kölcsönös tisztelettel kell dolgozniuk.

A programunkat olyan diákoknak fejlesztettük ki, akik egyáltalán nem, vagy csak kevés filmkészítési tapasztalattal rendelkeznek, de felismerik, hogy egy igényes és intenzív program olyan tudást tud nyújtani nekik, amivel képesek alkotóképességükből a maximumot kihozni.

Olyan diákokat fogadunk, akik képesek egész nap a teljes szemeszteren keresztül intenzíven dolgozni. Elkötelezettnek kell lenniük a gyors ütemű, intenzív tanulás és a produkciós ütem felé, valamint képesnek kell lenniük együttműködve dolgozni az oktatókkal és diáktársaikkal.

Az ELTE az alábbi hallgatók jelentkezését várja:

Angol nyelvű egyetemi képzésükre olyan külföldi vagy magyar, angolul jól beszélő hallgatók jelentkezését várják, akik tanulmányaikat angol nyelven szeretnék folytatni. A képzést angol nyelven végző hallgatók tandíja a külföldi tanárok költségeiből kifolyólag magasabb.

Magyar nyelvű egyetemi képzés esetében olyan magyar, vagy magyarul jól beszélő, külföldi hallgatók jelentkezésére számítanak, akik tanulmányaikat magyar nyelven szeretnék folytatni. A képzést magyar nyelven végző hallgatók tandíja alacsonyabb.

A BFA képzésünk mind BA, mind MA szinten biztosít órákat, és a hallgatók mindkét képzésbe előzetes tanulmányaiknak vagy szakmai tudásuknak megfelelő szinten léphetnek be.

BA-szinten a hallgatóknak egyes kurzusok elvégzésére és éppen folyamatban lévő, vagy később folytatandó képzésükön belüli elismertetésére van lehetőségük.

MA-szinten a hallgató választhat a részképzés és a teljes képzés között.

• Részképzésre más magyar, vagy külföldi felsőoktatási intézményben beiratkozott hallgató jelentkezhet. Részképzésre oktatási intézménnyel hallgatói jogviszonyban nem álló hallgató is jelentkezhet, amennyiben az itt elvégzett kurzusait későbbi tanulmányai során valahol el kívánja ismertetni.

• Teljes képzést azok számára biztosítunk, akik beiratkoznak / felvételt nyernek az ELTE által közösen működtetett Filmtudomány MA, Filmkészítő szakirányára, melyhez a filmkészítő órákat a BFA, az egyéb kurzusokat az ELTE Filmtudomány Tanszéke biztosítja. Ebben az esetben a hallgató tanulmányai befejeztével az ELTE Filmtudomány MA szakos diplomáját kapja.

Érdeklődők, akiknek ELTE-s diplomára vagy kreditekre nincs szükségünk, de szakmai továbbképzésünkön szeretnék fejleszteni képességeiket:

Érettségivel, illetve már diplomával rendelkező, a filmszakmában dolgozó vagy ott dolgozni kívánó érdeklődők számára is nyitottak a Budapest Film Academy kurzusai. Olyanokat várunk ezen képzési formán belül, akik akár a filmszakmán kívülről, akár a filmszakmán belülről érkezve szeretnék kitágítani, elmélyíteni filmkészítéssel kapcsolatos ismereteiket, mindezért azonban nem szeretnének sem ELTE diplomát, sem ECTS kreditet kapni.

Ez a típusú képzés egy professzionális filmes szakember számára továbbképzésként, egy-egy új szakterület megismeréseként lehet hasznos, míg más, akár máshol már végzett, akár végzettség nélküli, azonban film iránt érdeklődő számára a kiegészítő képzés, vagy pusztán a művészi ambíciók kiélésének, az önfejlesztésnek a lehetőségét biztosítja. A kisebb adminisztrációs költségekből kifolyólag ezen képzési forma árai jóval kedvezőbbek a kredites képzésekénél.