fbpx

BUDAPEST FILM ACADEMY

VILÁGHÍRŰ FILMESEK WORKSHOPJAI

A Budapest Film Academy (BFA) diákjai ingyenes előadásokat is látogathatnak, amelyeken neves filmkészítő szakemberek és művészek osztják meg tudásukat és tapasztalataikat a diákokkal, ezzel is segítve őket filmes ismereteik bővítésében. Az előadások többsége a Magyar Nemzeti Filmalap szervezésében és támogatásával valósul meg.

Special Master Classes at the Budapest Film Academy
Oliver Stone

A Mesterkurzusok keretén belül hallgatóink részt vehettek Oliver Stone háromszoros Oscar-díjas, négyszeres Golden Globe-, valamint Emmy-díjnyertes író és rendező kétnapos előadásán. Néhány híresebb filmje: Nixon, JFK, Született Július 4-én, A Szakasz, Éjféli Expressz.

Egy másik alkalommal Joe Eszterhas forgatókönyvíróval volt lehetőségük személyesen is találkozni, aki korunk egyik élő legendája, olyan klasszikusok írója, mint az Elemi Ösztön, a Flashdance, a Zenedoboz és a Kicsorbult tőr.

joe eszterhas
Alan Parker

Kétnapos szeminárium keretében Alan Parker előadását hallgathatták meg, aki olyan filmeket rendezett, mint az Éjféli Expressz, a Hírnév, az Angyalszív, a Lángoló Mississippi vagy az Evita.

Szintén a Mesterkurzus egyik előadója volt a háromszoros Oscar-díjas rendező, kétszeresen Golden Globe-jelölt Ridley Scott, akinek filmjei között olyan felejthetetlen alkotások vannak, mint a Sólyom végveszélybenGladiátorThelma és LouiseAmerikai Gengszter.

Ridley Scott
Ron Howard

Ron Howard előadásán beszélt karrierjéről, filmkészítői döntéseiről és az érdeklődő kérdésekre is szívesen válaszolt. Az Oscar-díjas és Golden Globe-nyertes rendező filmjei között találhatjuk: Frost/NixonEgy Csodálatos ElmeApollo 13Happy Days.

Diákjaink találkozhattak Antal Nimróddal, a magyar Kontroll, és az amerikai Elhagyott SzobaA szállítmányRagadozók és Metallica: Through the Never című filmek rendezőjével.

nimród antal
Laurie Hutzler

Két napos forgatókönyvírói kurzust tartott a hallgatóknak Laurie Hutzler, aki a BBC és a Channel 4 kreatív konzultánsa volt, és olyan Oscar-díjas művészekkel dolgozott, mint Nick Park és Steve Box.

A Budapest Film Academy Mesterkurzusának vendége volt többek között Szabó István, a Mephisto című Oscar-díjas film rendezője. Filmes pályafutása során nagy nemzetközi fesztiválok díját kapta meg, például Berlinben, Cannes-ban, Chicagóban, Koppenhágában. Filmjei között olyan klasszikusokat találhatunk mint a Csodálatos JúliaA napfény íze, Találkozás Vénusszal, Redl ezredes, Szembesítés. Több alkalommal is előadást tartott rendező és forgatókönyvíró diákjainknak, beszélgetett velük forgatókönyveikről, filmjeikről, valamint elmondta saját művészi ars poeticáját.

Beth Serlin

2020-as tavaszi félévünkben Beth Serlin, nemzetközi forgatókönyvíró tartott egy előadás sorozatot nálunk. Megnyerte a ’legjobb forgatókönyv’ díját a Beyond Silence (Jenseits der Stille) című filmmel, amit később Oscar-díjra is jelöltek a legjobb idegennyelvű film kategóriában 1998-ban.

Az előadások alatt a közönség kérdéseket tehetett fel munkásságukkal, egész életművükkel kapcsolatban, és belső szakmai tippeket szerezhetett napjaink elismert filmes szakembereitől. Ezek az előadások ingyenesek voltak a Budapest Film Academy és ELTE diákjainak, és a sorozat minden bizonnyal a jövőben is folytatódik.

MESTERKURZUS SOROZATUNK KIEMELT VENDÉGEK, VILÁGHÍRŰ FILMKÉSZÍTŐK MEGHÍVÁSÁVAL FOLYTATÓDIK.

coordinator@budapestfilmacademy.com

1088 Budapest, Múzeum krt. 6-8.

+36 1 408 6109